Blogas įprotis Nr. 1: perteklinis pirkimas

Šiam blogam įpročiui įtakos gali turėti mūsų psichologinė būsena. Neretai perkame naujus daiktus vien tam, kad patenkintume savo vidinį vaiką, kuris, tarsi varnėnas greitai susivilioja blizgančiomis pakuotėmis ir naujausiomis tendencijomis. Nusipirkus naują grožio priemonę pradžioje džiūgaujame, o tik paskui paaiškėja, kad naujas lūpdažis yra netinkamo atspalvio ir, deja, bet jis taip ir lieka dulkėti mūsų kosmetikos stalčiaus apačioje.

Dekoratyvinės kosmetikos prekės ženklui ,,delilah‘‘ rūpi tvarumas. Ši kosmetika didžiuojasi FSC logotipu (angl. Forest Stewardship Council) ir į visą pakuočių bei produktų gamybą žvelgia itin atsakingai - nuo kartoninės pakuotės iki rankų darbo medinių veganiškų makiažo šepetėlių rankenėlių.

Pakuotė ir viduje esantys ingredientai yra labai svarbu, bet už viso to slypi dar šis tas svarbiau. Svarbiausia yra pirkti apgalvotai ir gerai susipažinus su produktu, kad būtumėte užtikrinti, jog šis produktas skirtas būtent Jums! Gerai apgalvotus ir išjaustus pirkinius Jūs pamilsite taip stipriai, kad norėsite sunaudoti viską iki paskutinio lašelio.

Kaip atsikratyti šio įpročio?
Išsirinkti sau tinkamus produktus ir išmokti jais naudotis taip, kad išgautumėte maksimalią naudą. Daugumą kosmetikos priemonių galima naudoti keliais skirtingais būdais, pvz.: lūpų dažus naudoti, kaip skaistalus, presuotus skaistalus naudoti, kaip akių šešėlius, blakstienų tušo perteklių ant aplikatoriaus naudoti, kaip skystą akių pravedimą ir t.t.

Vieno lūpdažio pagalba galite sukurti daugybę skirtingų įvaizdžių tiesiog pakeisdami jų aplikavimo būdą:

  • Pirštų galiukais įtapšnokite šiuos lūpų dažus ant lūpų. Taip sukursite natūraliai pereinančią ir susiliejančią spalvą. Šis aplikavimo būdas puikiai tinka, jeigu pirmą kartą pasiryžote lūpas padažyti raudonai!
  • Dažyti lūpas tiesiai iš lūpdažio. Taip sukursite itin ryškų įvaizdį.
  • Su specialiu šepetėliu lūpoms. Taip Jūsų įvaizdis bus itin preciziškas ir išpuoselėtas.

Gelinį pravedimą dievina profesionalūs makiažo meistrai visame pasaulyje, nes ji padeda sukurti tobulas linijas ir tikslius potepius. Šį darbštų mažą stebuklingą indelį galima naudoti trimis būdais!

  • Kaip precizišką gelinį pravedimą.
  • Jį galima naudoti kaip akių šešėlių pagrindą. Naudokite purų akių šešėlių šepetėlį, kad sukurtumėte ilgai išliekančių padūmavusių akių įvaizdį.
  • Naudokite kaip antakių pomadą, kad natūraliai paryškintumėte antakių spalvą ir linkius. Kirstu šepetėliu suformuokite į plauką panašius potėpius, kad išretėję antakiai atrodytų natūraliai pilnesni.

Blogas įprotis Nr. 2: kosmetikos priemonės neturi galiojimo laiko

Nepamirškite, kad kosmetikos priemonės nėra ilgaamžės. Nuo tos akimirkos, kai jas atidarote yra nustatytas rekomenduojamas sunaudojimo laikas, nes perilgai užlaikant kosmetikos priemones – jose gali pradėti kauptis bakterijos už kurias Jūsų veido oda tikrai nepadėkos.

Kaip atsikratyti šio įpročio?
Jums duotas tik vienas veidas, todėl rinkdamiesi makiažo priemones turite būti itin atidūs. Prieš perkant gerai įvertinkite jų galiojimo laiką ir patikrinkite indikacijas, kurios privalo būti ant produkto pakuotės. Įsitikinkite, kad žinote, kiek laiko galite laikyti atidarytus produktus, ir išmeskite juos praėjus rekomenduojamam laikui. Tai atskirti galite iš ant pakuotės esančio paveikslėlio, kuriame nupieštas produkto kamštelis ir jame pavaizduotas skaičius. Jis indikuoja kiek mėnesių nuo produkto atidarymo jis yra tinkamas naudoti.

Blogas įprotis Nr. 3: nešvarių šepetėlių naudojimas

Makiažo šepetėlius mes naudojame savaitėmis ar net mėnesiais ir neskiriame jiems jokio dėmesio ir meilės. Dėl to ne tik nukenčia makiažo priemonių aplikavimas, bet ir kaupiasi bakterijos, kurios yra nenaudingos Jūsų odai. Kad makiažas būtų išties profesionalus, o oda būtų sveika ir graži - svarbu naudoti švarius makiažo šepetėlius.

Kaip atsikratyti šio įpročio?
Išsiugdykite įprotį kartą per savaitę išplauti savo makiažo šepetėlius. Juk toks mažas įprotis gali pavirsti maloniu grožio ritualu. Kassavaitinį makiažo šepetėlių plovimą galite derinti su kitu mėgiamu makiažo ritualu – pavyzdžiui veido kauke. Jūsų oda Jums padėkos!

Patarimas, kaip valyti makiažo šepetėlius
Kad užduotis būtų lengvesnė, įsigykite purškiamą teptukų valiklį.

Investuokite į šepetėlių valiklį, kuris specialiai sukurtas makiažo šepetėliams valyti, dezinfekuoti ir saugoti ir gali būti naudojamas tiek natūralaus plauko, tiek sintetinio pluošto šepetėliams.